Йогурт і його участь в кіпрській кухні

На Кіпрі дуже популярний кисломолочний продукт – йогурт, який виробляють з коров’ячого та овечого молока. На смак цей йогурт нагадує простоквашу, а його консистенція схожа на густу сметану. Кіпріоти вважають йогурт – головним продуктом довгожителів. Його відмінно поєднують з овочевими та м’ясними стравами, при цьому йогурт допомагає поліпшити їх засвоюваність. З цього кисломолочного продукту готують айран, джаджик, хайдарі .

Джаджик – хлодник з огірків з йогуртом

Інгредієнти:

  • 2 склянки йогурту;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2-3 свіжих огірка;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч.л. дрібно нарубаної м’яти (свіжої або сушеної);
  • 0,5 склянки бутильованої води;
  • сіль.

Спосіб приготування:

На тертці потрібно натерти огірки (можна нарізати дрібними кубиками). В окремій посуді розвести йогурт з водою, тисненим часником, оливковою олією, м’ятою і огірками. Посолити за смаком і поставити в холодильник.

Така холодна страва ідеально підійде для втамування спраги в спекотні літні дні, а також подарує вам заряд енергії і вітамінів.

0