Чорні маслини в маринаді – сіях зейтін

Багато хто плутає маслини і оливки, так як це плоди одного дерева, просто зелені плоди, тобто оливки, збирають раніше, поки вони недозрілі, а маслини – зрілі плоди. На Кіпрі навіть у самому маленькому магазинчику в селі ви зможете придбати оливкову олію та оливки (якщо пощастить, то навіть домашні, які набагато більш яскраво відображають справжні смаки кіпріотів).

Без оливок взагалі дуже важко уявити середземноморську кухню, адже це чудова холодна закуска, інгредієнт великої кількості салатів, а також вони просто відмінно поєднуються з м’ясними стравами, піцою, сирами, борошняними виробами і будь-якими овочами.

Ми пропонуємо вам рецепт приготування маринованих маслин:

У банці або каструлі маслини пересипають крупною сіллю, яка повинна витягнути гіркоту, і накривають її кришкою. У такому вигляді їх залишають на місяць в прохолодному і темному місці, але не забувайте періодично струшувати банку.

Перед тим, як вживати маслини, потрібно вийняти необхідну кількість і замочити у воді на півгодини. Перед подачею на стіл стоїть просто злити воду, заправити їх оливковою олією, приправити орегано і червоним меленим перцем.

0