Кіпрські солодощі

Найчастіше в якості десерту кіпріоти вибирають фрукти, так як солодощі вони вважають самостійними ласощами. На острові просто величезний вибір солодощів, які зовсім не схожі на українські. Саме солодощі тут можна вважати носіями дуже яскравого національного колориту, адже їх готують за старовинними рецептами, використовуючи виключно кіпрські продукти.

Пахлава або баклава – найбільш популярні ласощі. Це листкові пиріжки, які просочують медом або сиропами. Їх пропонують з різноманітними добавками, наприклад, з корицею або горіхами.

Недорогі і дуже смачні ласощі – кіпрський лукум. Це фруктове желе, яке посипається цукровою пудрою. Часто його готують додаючи мигдаль або горіхи. Справжній лукум має чудовий аромат, він дуже ситний.

Судзукос – це страва, яка схожа на кавказьку чурчхеллу. ЇЇ готують тільки вручну, для цього на мотузочку нанизують горіхи, які потім умочують в виноградну патоку. Це дуже смачні ласощі з приємним ароматом, які коштують дуже дешево.

Є на Кіпрі кілька пирогів, які дотепер готуються за національними рецептами. Наприклад, шіаміші з начинкою апельсина і манки, колокот з гарбузовою начинкою або листковий пиріг з ніжним кремом – галактобуреко.

Якщо ж ви справжній ласун, то спробуйте пастелакі, які готують з зерен кунжуту, арахісу та сиропу на основі меду. Також глік (варення їх волоського горіха) і кус-кус з родзинок.

У будь-якому випадку всі кіпрські солодощі дуже ароматні і смачні, тому немає сумнівів, що кожен зможе знайти щось улюблене для себе.

0